فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:15 Issue: 2, 2012

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:15 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/07/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا ابراهیمی صدر، فاطمه غفاری فر، زهیر محمد حسن، نسیبه بهشتی صفحات 1-10
    هدف
    لیشمانیوز یکی از مهم ترین عوامل میرایی و ناخوشی در چندین کشور و از معضلات مهم مناطق اندمیک از جمله ایران است. در درمان لیشمانیوز همواره اهدافی همچون به حداقل رساندن دوره بیماری و باقی نگذاشتن اثری از جوشگاه در محل ایجاد زخم مد نظر بوده است. آرتمیزینین و مشتقات آن از مهم ترین داروهای ضد مالاریایی است. یکی از مشتقات آرتمیزینین، آرتمتر است. دانشمندان بر این باورند که عمل قدرتمند آرتمتر علیه انگل ها به دلیل حضور پل اندوپراکسید است. با توجه به مشکلات روش های درمانی لیشمانیوز در این تحقیق اثر داروی آرتمتر در درمان لیشمانیا ماژور در شرایط آزمایشگاهی مطالعه شد.
    مواد و روش ها
    پس از تکثیر انگل در محیط اختصاصی NNN و RPMI میزان کشندگی و توقف رشد و تکثیر پروماستیگوت ها توسط داروی آرتمتر با غلظت های مختلف 5 و 10 و 25 و 50 و 100 میکروگرم بر میلی لیتر و همچنین مرگ برنامه ریزی شده سلول ها به وسیله فلوسایتومتری و DNA Ladder ارزیابی شد.
    نتایج
    براساس نتایج به دست آمده، غلظت مهارکنندگی آرتمتر (IC50)، 25 میکروگرم بر میلی لیتر شد. میزان مرگ برنامه ریزی شده پروماستیگوت به وسیله استفاده از غلظت 25 میکروگرم بر میلی لیتر آرتمتر با روش فلوسایتومتری 28/42 درصد شد. نتایج تکه تکه شدن DNA سلول های پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور در مواجه با آرتمتر نشان داد که مواجه پروماستیگوت ها با غلظت 25 میکروگرم در میلی لیتر موجب قطعه قطعه شدن DNA می شود.
    نتیجه گیری
    با استفاده از فناوری های مختلف فلوسایتومتری و DNA Ladder اثر داروی آرتمتر بر مرگ سلولی سویه ایرانی لیشمانیا ماژور اثبات شد.
    کلیدواژگان: لیشمانیا ماژور، آرتمتر، مرگ برنامه ریزی شده سلولی، فلوسایتومتری
  • علی ابراهیمی نیا، منیژه مختاری دیزجی، طیبه تولیت صفحات 11-22
    هدف
    در این مطالعه استفاده از لیپوزوم پلیمری برای کپسوله کردن دارو و رها سازی داروی متیلن بلو به دنبال تابش امواج فراصوتی ارزیابی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه متیلن بلو داخل نانولیپوزوم پلیمری قرار داده شد و توزیع ذرات به روش تفرق دینامیکی نور بررسی شد. پس از بررسی میزان کپسوله شدن دارو و پایداری نانودرات به روش فلورومتری، توزیع زیست شناختی دارو در بافت های موش با تومور آدنوکارسینوما برآورد شد. همچنین میزان رها سازی دارو به دنبال تابش امواج فراصوتی 1 مگاهرتز و با شدت 2 وات بر سانتی متر مربع به روش فلورومتری ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج اندازه گیری نشان داد که قطر نانوذرات ساخته شده در حدود 49/4±19/66 نانومتر قرار دارد و میزان داروی محبوس شده در آن 47/3±21/65 درصد است. همچنین پایداری نانوذره محتوی دارو با گذشت زمان کاهش می یابد. نتایج توزیع زیست شناختی نشان داد که میزان داروی استخراج شده از تومور در گروه تزریق داروی محبوس شده در لیپوزوم از تزریق داروی محلول آزاد به طور معنی داری بیشتر است (05/0P<). همچنین میزان تجمع داروی محبوس شده لیپوزومی در قلب به طور معنی داری کمتر از تزریق داروی آزاد محلول بود (05/0P<). با تابش امواج فراصوتی به مدت 5 دقیقه، میزان رهایش دارو از نانوذرات 3/8±8/51 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نانوذرات پلیمری ساخته شده برای کپسوله کردن داروی حساس کننده متیلن بلو مناسب است. با تابش امواج فراصوتی تک فرکانس 1 مگاهرتز، توانایی رهایش دارو افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: نانوحامل، حساس کننده، متیلن بلو، امواج فراصوت
  • سمانه ادیب، تقی طریحی، طاهر طاهری صفحات 23-34
    هدف
    هدف از این مطالعه، تمایز سلول های استرومایی مغز استخوان به سلول های بنیادی عصبی، سپس ترمیم غلاف میلین توسط این سلول های بنیادی عصبی است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق سلول های استرومایی مغز استخوان، از استخوان فمور و تیبیای موش صحرایی بالغ نژاد اسپراگو- داولی جداسازی و پس از پاساژ سوم با استفاده از نشانگر فیبرونکتین و CD31 تحت تجزیه و تحلیل ایمونوسیتوشیمی قرار گرفتند. پس از تمایز سلول های استرومایی مغز استخوان به سلول های بنیادی عصبی هویت سلول ها توسط فاکتور نستین و نوروفیلامنت 68 تایید شد. در نخاع موش صحرایی ضایعه ای در قطعه T13توسط اتیدیوم بروماید ایجاد شد و پس از گذشت سه روز سلول های بنیادی عصبی در محل ضایعه به صورت مستقیم پیوند شدند. سه هفته بعد از پیوند، میزان ترمیم میلین در نخاع توسط رنگ آمیزی لوکسال فست بلو ارزیابی شد.
    نتایج
    سلول های استرومایی مغز استخوان پس از پاساژ سوم پروتئین فیبرونکتین را به میزان 65/2 ± 7/94 بیان کردند و پس از تمایز آن ها به سلول های بنیادی عصبی این سلول ها نسبت به نشانگرهای نوروفیلامنت 68 (94/0 ± 55/84) و نستین (64/0 ± 15/86) واکنش مثبت نشان دادند در حالی که بیان فیبرونکتین کاهش یافت. سه روز پس از تزریق اتیدیوم بروماید در نخاع موش صحرایی، برای ایجاد مدل تخریب میلین ضایعه ای به طول 43/39 ± 36/1336 میکرومتر ایجاد شد و ترمیم در میلین سه هفته پس از پیوند سلول های بنیادی عصبی مشهود بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که سلول های بنیادی عصبی مشتق از سلول های استرومایی مغز استخوان پس از پیوند مستقیم در نخاع، قادرند تخریب میلین را در ستون خلفی ترمیم کنند؛ بنابراین این سلول ها در درمان بیماری های سیستم عصبی از قبیل ضایعات نخاعی موثر هستند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی عصبی، سلول های استرومایی مغز استخوان، تخریب میلین
  • علی تیموری، حوریه سلیمان جاهی، فرزانه پورعسگری صفحات 35-45
    هدف
    با توجه به اینکه تیتراسیون ویروس در تعیین دوز واکسن، تهیه بذر ویروسی، تکثیر ناقل های ویروسی و مطالعات تکثیری دارای اهمیت است؛ بنابراین در این مطالعه تیتر ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 و روتاویروس با دو روش مرسوم CCID50% و پلاک به عنوان روش استاندارد مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    سلول های MA104 و Vero به ترتیب برای کشت روتاویروس و ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 تهیه و در پلیت 6 و 96 خانه ای پاساژ داده شدند. بعد از تلقیح و جذب ویروس در سلول زمان بهینه بررسی آثار تخریب سلولی و نتایج محاسبه آن برای هر ویروس در دو روش ثبت شد. نتایج حاصل از دو روش برای هر ویروس به صورت جدا با هم مقایسه شد.
    نتایج
    شروع آثار تخریب سلولی با روش CCID50% در روتاویروس در کمتر از 18 ساعت شروع و تا 72 ساعت به اوج خود می رسد در حالی که در HSV-1 تغییرات حاصل از تخریب سلول بعد از 24 ساعت شروع و تا 72 ساعت ادامه می یابد. در روش پلاک آثار تخریب به صورت پلاک بعد از 96 ساعت در مورد روتاویروس ظاهر و برای ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 این زمان حدود 72 ساعت است. در هر دو ویروس، پلاک تیتری پایین تر از CCID50% را نشان داد که به صورت «PFU 7/0 = 1CCID50%» گزارش می شود.
    نتیجه گیری
    روش پلاک یکی از دقیق ترین روش ها در تعیین تیتر ویروسی است. در روش پلاک امکان جدا سازی یک پلاک و به دست آوردن ویروس خالص ژنتیکی وجود دارد. اما در CCID50% این امکان فراهم نیست. از معایب CCID50% عدم تکرار پذیری در نتایج تیتراسیون ویروسی نسبت به ارزیابی پلاک است.
    کلیدواژگان: CCID50%، روش پلاک، روتاویروس، هرپس ویروس
  • صهبا مبینی، مهران صولتی هشجین، سعید حصارکی، میشاییل گلینسکی صفحات 47-60
    هدف
    یکی از مسائل اصلی مهندسی بافت استخوان طراحی و ساخت داربست های سه بعدی زیست فعال و قابل جذبی است که بتواند یکپارچگی ساختاری خود را در طول زمان ترمیم حفظ کند؛ یکی از رویکردهای دست یابی به این هدف ساخت داربست های کامپوزیتی است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش ساخت و مشخصه یابی داربست کامپوزیتی متشکل از ابریشم بازیابی شده و شیشه زیست فعال بیان شده است. ابریشم بازیابی شده از پیله های کرم ابریشم و شیشه کلسیم سیلیکوفسفاتی به روش سل- ژل تهیه شد. برای ایجاد یک کامپوزیت یکنواخت، ذرات شیشه زیست فعال آسیاب و توسط تری آمینو پروپیل تریتوکسی سیلان پوشش داده شد. داربست های کامپوزیتی ابریشم/ شیشه زیست فعال به روش خشکاندن انجمادی و در نسبت های متفاوتی تهیه شد.
    نتایج
    شیشه زیست فعال و پروتئین ابریشم (فیبروئین) با استفاده از آزمون های FTIR و XRD بررسی شد. در طیف FTIR پروتئین ابریشم نقاط اوج به طور واضح در طول موج هایcm-1 1655 و cm-1 1530 ظاهر شد که حضور فیبروئین را تایید می کرد. انجام آزمون XPS روی پودر شیشه پوشش داده، حضور گروه های آمینی روی سطح ذرات شیشه را نشان داد. سپس ساختار داربست های سه بعدی توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد. تصاویر به دست آمده ساختار یکنواخت و متخلخل داربست ها را به خوبی مشخص کرد. سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی روی داربست ها کاشته شد و طی 21 روز آزمون های زیستی، رشد و تکثیر و تمایز روی آن ها انجام شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به ساختار یکپارچه، زیست سازگاری و تمایز استخوانی سلول ها پس از سه هفته، به نظر می رسد داربست های کامپوزیتی ابریشم/ شیشه زیست فعال گزینه قابل طرحی در زمینه داربست های مهندسی بافت استخوان باشد.
    کلیدواژگان: شیشه زیست فعال، سلول های بنیادی، ابریشم
  • روشنک نجفی، مجید صادقی زاده*، سید جواد مولا صفحات 61-72
    هدف

    برای ایجاد راه کارهای ژن درمانی موثرتر و ایمن تر به عنوان یک درمان واقع بینانه، پروموتورهای ویژه توموری برای القای بیان ژن مورد نظر و نابودی سلول های سرطانی استفاده می شود. در این تحقیق برای اولین بار پروموتور Oct4 به عنوان یک پروموتور ویژه توموری با کارایی بالا معرفی شد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق پروموتور و تشدید کننده های Oct4 در ناقل گزارشگر pGL3 کنترل کلون شد و بیان لوسیفراز به عنوان یک ژن گزارشگر در رده سلولی گاستریک (AGS) بررسی شد. سپس از ناقل القا کننده مرگ که دارای پروموتور Oct4 و ژن TK (تیمیدین کیناز ویروس هرپس سیمپلکس) است به همراه پیش داروی گانسایکلوویر استفاده شد و پس از تیمار سلولی به کمک رنگ پروپیدیم آیوداید و کیت کانکسین، تجزیه و تحلیل فلوسیتومتری برای بررسی مرگ برنامه ریزی شده سلولی و اثر این سیستم روی چرخه سلولی انجام شد.

    نتایج

    بیان لوسیفراز تحت فعالیت پروموتور ژن Oct4 سه برابر پروموتور SV40 است. تجزیه و تحلیل فلوسیتومتری نشان داد تحت پروموتور Oct4، سیستم HSV/TK/GCV 17/86 درصد مرگ برنامه ریزی شده سلولی و درصد اندکی نکروز در رده سلولی گاستریک القا می کند. این سیستم چرخه سلولی را در فاز S/G2 متوقف می سازد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که پروموتور Oct4 در رده سلولی سرطانی گاستریک فعال است و به علت بیان ژن Oct4 در تعدادی از رده های سلولی سرطانی و عدم بیان آن در سلول های طبیعی، پروموتور آن می تواند به عنوان یک پروموتور ویژه توموری در انواع تومورها به کار رود.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی سرطانی، تیمیدین کیناز، گانسایکلوویر، لوسیفراز، Oct4
  • عطیه هاشمی، فرزین روحوند، محمدحسین قهرمانی، رزیتا عدالت صفحات 73-85
    هدف
    اخیرا به کارگیری روش های بررسی رونوشت های اسیدهای ریبونوکلئیک به منظور درک تغییرات بیانی ژن ها طی تداخلات پروتئین های ویروس های کبدی با مسیر اینترفرون در رده های سلولی کبدی اهمیت فراوانی یافته اند. یکی از قدرتمندترین روش ها در بررسی های کمی بیان ژن ها روش کمی واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی است. بیان ژن های مرجعی که برای نرمالیزه کردن نتایج در این روش به کار گرفته می شوند ممکن است تحت تاثیر شرایط مختلف آزمایشی یا تیمارهای مختلف قرار بگیرد. بنابراین در این مطالعه، تاثیر تیمار با اینترفرون آلفا بر سطح اسید ریبونوکلئیک پیام آور ژن های مرجع متداول شامل ACTB، GAPDH، TBP، HPRT-1 و HMBS در رده های سلولی HepG2 و Huh-7 بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    سلول ها با غلظت های مختلف اینترفرون آلفا تیمار شدند. سپس با کمک دو نرم افزار geNorm و NormFinder ثبات بیان ژن های مرجع مورد مطالعه در سه گروه نمونه شامل هریک از رده سلولی کبدی و مجموع دو رده با هم بررسی شد.
    نتایج
    HPRT-1 و GAPDH پایدارترین ژن ها در رده سلولی Huh-7 هستند در حالی که HMBS، ACTB و GAPDH در رده سلولی HepG2 پایدارترین ژن ها هستند. به علاوه TBP یکی از ناپایدارترین ژن های مرجع در گروه های مورد مطالعه بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش ژن های مرجع مناسب برای استاندارد کردن نتایج واکنش زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی در مدل سلول کبدی تحریک شده با اینترفرون آلفا را معرفی می کند.
    کلیدواژگان: Huh، 7، HepG2، ژن های کنترل، اینترفرون آلفا
  • سیدعلی معلم زاده، محمدحسین یادگاری، پروین منصوری، معصومه رجبی بذل، رضا کچویی صفحات 87-95
    هدف
    درماتوفیتوزیس یکی از رایج ترین بیماری های عفونی قارچی است که در حال حاضر به صورت جهان گیر درآمده و از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی در شهرها و روستاها به حساب می آید. اهداف مشخص این مطالعه شامل اهداف آرمانی، کلی، اهداف ویژه و کاربردی است که عبارتست از تشخیص صحیح درماتوفیتوزیس ناخن، مقایسه حساسیت و دقت PCR با روش های معمول مستقیم و کشت برای شناسایی عوامل درماتوفیتوزیس ناخن و بررسی ارزیابی تریکوفیتون روبروم در بیماران مشکوک به درماتوفیتوزیس ناخن.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک بررسی توصیفی- تجربی بوده که روی نمونه بالینی ناخن 71 نفر از بیماران مشکوک به درماتوفیتوزیس ناخن صورت گرفت. نمونه های بالینی یا تراشه های ناخن مشکوک، به سه بخش تقسیم شد که روی هر قسمت آزمایش مستقیم، کشت و مولکولی انجام شد. در آزمایش مولکولی از آغازگرهای یونیورسال قارچ (ITS1 و ITS4) و اختصاصی ترایکوفایتون روبروم (T-rub) استفاده شد.
    نتایج
    در مطالعه حاضر برای اولین بار در ایران در ظرف کمتر از 5 ساعت و با استفاده از برنامه و روش اصلاح شده، استخراج DNA از بافت مستقیم ناخن آلوده صورت گرفت. همچنین مقایسه نتایج روش های آزمایشگاهی معمول مثل آزمایش مستقیم و کشت با روش PCR حساسیت و دقت بسیار زیاد آن را نسبت به روش های یاد شده به اثبات می رساند.
    نتیجه گیری
    این روش می تواند با سرعت و دقتی که دارد جایگزین بسیار مناسب و دقیق روش های معمول کشت و آزمایش مستقیم باشد.
    کلیدواژگان: اونیکومایکوزیس، درماتوفیتوزیس، ترایکوفیتون روبروم، PCR
|
  • Parisa Ebrahimisadr, Fatemeh Ghaffarifar, Zuhair Mohammad Hassan, Nasibeh Beheshti Pages 1-10
    Objective
    Leishmaniasis is one of the significant causes of morbidity and mortality in several countries. It is an important problem in endemic areas such as Iran. The goal in treatment of leishmaniasis is to reduce the disease period and leave no evidence of any remaining scars or lesions. A derivative of artemisinin is artemether. Scientists believe that the strong action of artemether against parasites is due to the presence of an endoperoxide bridge. Due to problems in the treatment of Leishmania major، in this research we have studied the effect of artemether on Leishmania major under in vitro conditions.
    Methods
    Parasites were cultured in NNN and RPMI، after which artemether at concentrations of 5، 10، 25، 50 and 100 μg/ml were used for the promastigote assay. Apoptosis was detected by flow cytometry and DNA ladder assay.
    Results
    The inhibitory concentration (IC50) of artemether was determined to be 25 μg/ml. The percentage of apoptotic promastigotes at 25 μg/ml of artemether was 42. 28. The results of DNA fragmentation show that exposure of Leishmania major promastigote cells to 25 μg/ml of artemether lead to DNA fragmentation.
    Conclusion
    We have proven the effect of artemether on apoptosis of Leishmania major by flow cytometry and the DNA ladder assay.
    Keywords: Leishmania major, Artemether, Apoptosis, Flow Cytometry
  • Ali Ebrahiminia, Manijhe Mokhtari-Dizaji, Tayebeh Toliyat Pages 11-22
    Objective
    In order to overcome the limitation of systemic administration of methylene blue، this study investigated the encapsulation of methylene blue in polymeric liposomes and drug release following sonication.
    Methods
    We encapsulated methylene blue into nanoliposomes. The dynamic light scattering (DLS) method was used to measure the size distribution of the liposomes. After loading methylene blue into these liposomes، both drug encapsulation efficiency and stability were fluorometrically determined. Biodistribution of drug was studied in vivo in a mouse model of adenocarcinoma tumor cells. The amount of drug released upon 1 MHz sonication at an intensity of 2 W/cm2 was fluorometrically verified in vitro.
    Results
    DLS studies showed that the synthesized liposomes had an average size of 66. 19±4. 49 nm. Methylene blue was efficiently encapsulated in nanoparticles at an average of 65. 21±3. 47%. Stability of the generated liposomes decreased with time. Biodistribution study revealed that the drug content in the group that received liposomal drugs in their tumor tissue was significantly higher than in the group that received methylene blue in its free form and in the heart was inverse (P<0. 05). The results indicated that a 5 min application of 1 MHz ultrasound caused a methylene blue release of approximately 51. 8±8. 3% from the nanoparticles.
    Conclusion
    This study has shown that fabricated liposomes are suitable for the encapsulation and delivery of hydrophilic photosensitizers such as methylene blue. Ultrasound-triggered release was achieved by the use of a 1 MHz ultrasound.
    Keywords: Nanocarrier, Sensitizer, Methylene blue, Ultrasound waves
  • Samane Adib, Taki Tirahi, Taher Taheri Pages 23-34
    Objective
    Demyelination of CNS axons occurs under pathological conditions such as multiple sclerosis and spinal cord injuries، but can be repaired by cell therapy. Within the CNS remyelination can be achieved by transplantation of neural stem cells (NSCs). NSCs are self-renewing cells that maintain the capacity to differentiate into CNS-specific cell types and can differentiate into the three main neural phenotypes: astroglia، oligodendroglia and neurons. They may also replace or repair diseased CNS tissue.
    Methods
    Bone marrow stromal cells (BMSCs) were aseptically isolated from the tibia and femurs of young adult Sprague Dawley rats. BMSCs were evaluated by fibronectin and CD31 markers. BMSC-derived NSCs were evaluated by nestin and NF-68. An ethidium bromide-induced demyelinated dorsal column lesion was produced in young adult rats. Transplanting NSCs derived-BMSCs into demyelinated lesions after 3 days in adult rat spinal cords was done. Three weeks after transplantation of NSCs، the spinal cords were processed to evaluate remyelination by Luxol fast blue staining.
    Results
    After passage 3، BMSCs were evaluated and the result، showed the percentage of immunoreactive cells to fibronectin (94. 7±2. 65)، however BMSC-derived NSCs expressed nestin (86. 15±0. 64) and NF-68 (84. 55±0. 94) which correlated with fibronectin down regulation. Histologically، the lesions showed slightly irregular elongated areas and had an average length of 1336. 36±39. 43 µm. Transplanted NSCs were capable of eliciting remyelination.
    Conclusion
    These data support the conclusion that transplantation of NSCs results in functional remyelination of a dorsal column lesion and have valuable applications in the treatment of neurodegenerative diseases such as spinal cord injuries.
    Keywords: Neural Stem Cell, Bone Marrow Stromal Cell, Demyelination
  • Ali Teimoori, Hoorieh Soleimanjahi, Farzaneh Pourasgari Pages 35-45
    Objective
    Titration of viruses is important to determine the quantity of virus in vaccine development، master virus seed stock preparation، viral vector studies and virus replication. In this study، we compared the CCID50% and plaque assay as a standard titration method for rotavirus (RF) and HSV-1.
    Methods
    The MA104 and Vero cells were inoculated by RF and HSV-1 in 6- and 96-well plates. Following infection and adsorption، the optimal time for the cytopathic effect caused by the viruses was noted and the results compared.
    Results
    The CPE (Cytopathic Effect) of RF was observed in less than 18 hours، which increased until 72 hours after inoculation. In HSV-1، the CPE was observed 24 and 72 hours after inoculation. The virus titration in the plaque assay was monitored at 96 hours post-infection for RF and at 72 hours post-infection for HSV-1. In both viruses the plaque titer method was lower than the CCID50 method، since the results indicated that 1 CCID50% was equal to 0. 7 PFU.
    Conclusion
    The plaque assay is one of the most accurate methods for viral titration. For the plaque assay، individual lesions may be isolated، which the plaques can be counted. The CCID50% method is not applicable for purification of homogenous viruses، nor is this technique reproducible.
    Keywords: CCID50%, Plaque Assay, Rotavirus, HSV, 1
  • Sahba Mobini, Mehran Solati-Hashjin, Saeed Hesaraki, Michael Gelinsky Pages 47-60
    Objective
    One of the major issues in bone tissue engineering is the design and fabrication of bioactive، bioresorbable porous 3D scaffolds capable of maintaining their structure and integrity over a predictable period of time. One such approach is the fabrication of composite scaffolds.
    Methods
    In this study we present fabrication and characterization of novel silk/bioglass-composite scaffolds. Regenerated fibroin was constructed from mulberry silk cocoons and calcium silicophosphate bioactive glass was made by sol-gel processing. For fabrication of a homogenous composite، grained bioglass particles were modified with 3-aminopropyltriethoxysilane coating. Fibroin/bioglass composite scaffolds were fabricated by the freeze-dry technique at different concentrations.
    Results
    Silk protein extract was evaluated by FTIR and XRD methods. FTIR spectrum showed sharp amide peaks at 1655 cm-1 and 1530 cm-1 wave lengths، which confirmed the existence of fibroin. XPS analysis demonstrated that the amino groups were established on the surface of the glass powder. The fabricated 3D scaffolds were morphologically analyzed by scanning electron microscopy، which showed uniformly dispersed bioglass particles in all structures. Scaffolds were seeded with human mesenchymal stem cells for 21 days.
    Conclusion
    Considering the cytocompatibility of the scaffolds and osteogenic differentiation during three weeks، it could be concluded that the appropriate combination of structural and biological properties make the silk/bioglass composite scaffold a probable choice for potential use in bone tissue engineering.
    Keywords: Bioactive Glass, Stem Cells, Silk
  • Roshanak Najafi, Majid Sadeghizadeh, Seyed Javad Mowla Pages 61-72
    Objective

    In an attempt to develop safer and more effective gene therapy approaches as a realistic treatment for various forms of cancer، researchers are increasingly using tumor-specific promoters (TSP) to drive the expression of the gene of interest and eradicate cancer cells. In this study، for the first time we introduce the Oct-4 promoter as a cancer-specific promoter with a high efficacy.

    Methods

    We cloned Oct-4 promoter and enhancers into a pGl3 control reporter vector and analyzed the expression of luciferase as a reporter gene in an AGS gastric cell line. Next، we used a suicide-inducing vector that included an Oct-4 promoter and the TK gene in the presence of the non-toxic prodrug، ganciclovir، to eradicate cancer cells. Cells were treated with PI and connexin V. FACS analysis was conducted to assess the effect of the system on cell cycle and apoptosis induction.

    Results

    Under the activity of the Oct-4 promoter، luciferase expression was three-fold higher than the SV40 promoter. The HSV/TK/GCV system activated by the Oct-4 promoter and enhancers induced apoptosis (86. 17%) in the AGS cell line. We verified that this system induced S-phase/G2-phase cell cycle arrest in the AGS cell line.

    Conclusion

    These data indicate that the Oct-4 promoter is active in the AGS cell line. Oct-4 gene is expressed in a wide variety of tumors but not in normal cells. Thus، Oct-4 appears to be a promising tumor-specific promoter for numerous tumors.

    Keywords: Cancer Stem Cells, Thymidine Kinase, Ganciclovir, Luciferase, Oct, 4
  • Atieh Hashemi, Farzin Roohvand, Mohammad-Hossein Ghahremani, Rosita Edalat Pages 73-85
    Objective
    Understanding gene expression variations by using RNA transcript analysis methods during hepatic viral protein interactions with the IFN pathway in hepatic cell lines has recently gained importance. One of the most powerful techniques in gene expression quantification is quantitative real-time RT-PCR. Reference genes used as normalizer in this method may be affected across various experimental conditions or treatments. Hence، in the present study، the influence of IFN-a treatment on the mRNA levels of common reference genes including ACTB، GAPDH، TBP، HPRT1 and HMBS was evaluated in Huh-7 or HepG2 cell lines.
    Methods
    Cells were treated with different concentrations of IFN-a. Then، using geNorm and NormFinder programs، we evaluated the expression stabilities of the above prominent reference genes in three sample groups that included each hepatic cell line and the total data sets.
    Results
    HPRT-1 and GAPDH were the most stable reference genes in the Huh-7 cell line، whereas ATCB، HMBS and GAPDH were the most stable in the HepG2 cell line. TBP was one of the least stable reference genes in the three studied groups.
    Conclusion
    This investigation will provide appropriate reference genes for standardization of quantitative real-time PCR data in an IFN-a stimulated model of hepatocyte cell lines.
    Keywords: Huh, 7, HepG2, Control Genes, IFN
  • Seyed Ali Moallemzadeh, Mohammad Hossein Yadegari, Parvin Mansouri, Masumeh Rajabi Bazl, Reza Kachuei Pages 87-95
    Objective
    Dermatophytosis is one of the most common pandemic fungal infections that is a major health problem in cities and villages. This study aims to evaluate PCR sensitivity and accuracy in the detection of nail dermatophytosis compared to conventional direct and culture detection methods، and performs an assessment of Trichophyton rubrum in patients suspected of having nail dermatophytosis.
    Methods
    This experiment was a descriptive-experimental study carried out on 71 nail samples obtained from patients with suspected nail dermatophytosis. All clinical samples of nails or chips were divided into three sections and each section underwent direct examination، culture and molecular tests. In the molecular test، we used fungal rRNA universal primers (ITS1 and ITS4) and Trichophyton rubrum-specific primers.
    Results
    In this study، for the first time in Iran and based on a modified protocol، DNA was directly extracted from tissues of infected nails in less than five hours. Additionally a comparison of the results obtained from routine laboratory methods such as direct examination and culture with PCR verified the high sensitivity and accuracy of PCR compared to the other studied methods.
    Conclusion
    PCR، as a rapid، accurate method، can be a good replacement for conventional culture and direct examination.
    Keywords: Onychomycosis, Dermatophytosis, Trichophyton rubrum, PCR